Mens in de Maak werd in 2007 door dr. Frank Kupper opgericht als geestelijk laboratorium voor openbaar denken.

 

Twee passies van deze biofilosoof en theatermaker gaan hier een reactie aan: zijn wetenschappelijke streven naar democratisering van technologische ontwikkelingen en zijn liefde voor theatervormen waarin het publiek een actief vormende rol heeft. Mens in de Maak brengt wetenschap en theater samen in één stroom, waarin mensen samenkomen voor een speelse reflectie op mens, wetenschap en maatschappij.


 

Vanaf 1996 studeerde Frank biologie en filosofie aan de Universiteit Utrecht, om in 2009 aan de VU te promoveren op het ontwerp van een democratische ethiek voor biotechnologie bij dieren. Een belangrijk deel van zijn onderzoek bestond uit het ontwikkelen en begeleiden van publieke debatvormen en gespreksvoering rond biotechnologie. Als universitair docent wetenschapscommunicatie aan het Athena instituut bouwt hij momenteel verder aan de dialoog tussen wetenschap en maatschappij.

Daarnaast speelde Frank sinds 1999 in diverse improvisatiegezelschappen, waaronder De Arrogantjes, waarmee hij Nederlands Kampioen Theatersport werd in 2007. Nog steeds is hij regelmatig ‘op de vloer’ te vinden.

 

Vanaf 2005 zette hij improvisatie steeds vaker in als middel bij trainingen en workshops gericht op verandering en ontwikkeling. Ook werkte hij van 2005 tot 2008 bij forumtheatergezelschap Try-Out-theater, dat interactieve voorstellingen ontwikkelt over sociaal-maatschappelijke onderwerpen voor middelbare scholieren, docenten en ouders.

 

Tegenwoordig speelt hij bij Theatergasten, een collectief dat het leven van een speciale gast omzet in theater.

gallery/rathenau_0022_2016-10-13
gallery/theatergasten frank silhouet